sâmbătă, 21 octombrie 2017

Ce putem vizita in capitala Suediei, Stockholm

Stockholm este cel mai mare oras si capitala Suediei, fiind considerata una dintre cele mai frumoase zone ale Scadinaviei. Astfel, orasul se intinde pe mai multe insule stancoase, care sunt legate intre ele prin niste poduri vechi si moderne, astfel ca localnicii si vizitatorii se pot bucura de parcuri verzi, atractii cunoscute la nivel international, arhitectura moderna si nu numai. In plus, oricine poate alege bilete avion Stockholm, pentru ca preturile sunt accesibile pentru toate buzunarele.

Muzeul Abba

Iubitorii de muzica cu siguranta au auzit de trupa Abba, insa putini stiau ca exista chiar un muzeu dedicat acestora. Hiturile lor au fost foarte populare in ultimii 40 de ani si chiar daca trupa s-a desfiintat in urma cu mai bine de 30 de ani, mostenirea lor va continua intotdeauna.

Muzeul Skansen

Acesta reprezinta cel mai vechi muzeu in aer liber din lume, fiind infiintat in anul 1891 si e un loc ideal de unde se poate afla mai multe despre aceasta tara. Aici se gaseste o gradina zoologica, o zona dedicata perioadei preindustriale si se organizeaza o multime de evenimente culturale si festivaluri care atrag oameni din toata tara. Totodata, acesta e un loc ideal de unde poate fi admirata capitala suedeza in toata splendoarea sa.

Palatul Drottningholm


Chiar daca aceasta tara dispune de mai multe palate, Drottningholm este cel in care locuieste familia regala. Amplasat pe insula Lovon, numele palatului ridicat in secolul al 16-lea se traduce „insula reginei” si chiar daca acesta a fost distrus intr-un incediu, a fost reconstruit total un secol mai tarziu, in 1661. De-a lungul timpului a fost folosit de familia regala drept resedinta de vara, iar in secolul al 19-lea a ramas uitat, fiind distrus partial, urmand ca mai apoi sa fie modernizat si restaurat, iar astazi cei care aleg bilete avion Stockholm se vor bucura de cea mai buna versiune a sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu