sâmbătă, 4 iulie 2015

Madouri - insula a fost declarata muzeu in anul 1990,



Primul lucru pe care il auzisem despre aceasta insula era faptul ca imediat cum o zareai erai naucit de pictura pe care mama natura a reusit sa o creeze de-a lungul timpului: degradeul de albastru si turcoaz care domina intreaga priveliste, apa curata si bancurile colorate de pesti.
            Daca doriti o croaziera cat mai reusita in acest loc de vis, principalele popasuri pe traseul dumneavoastra ar trebui sa cuprinda umatoarele locatii descrise: prima este plaja faimoasa a aceste insule, Porto Katsiki. Puteti fie dobandi un bronz perfect, fie inota in apa incredibil de cristalina a Marii Ionice. Un alt loc in care va trebui sa ajungeti neaparat este plaja Egremni, avand posibilitatea sa admirati si Capul Doukato, ca cel mai sudic punct.
            Alt popas este satul plin de traditie Fiskardo, considerat ca fiind diamantul acestei mari, pozitionat in partea de nord a insulei. Este unul dintre satele ce a scapat cutremurului din 1953. Tot datorita pozitionarii geografice ce face ca multe peisaje sa fie o combinatie de plaja si munte, Frikes este locul cu multe sate si case traditionale. In apropiere se afla si pestera Papanikolis, folosita ca ascunzatoare de catre Iatridis in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Un alt popas mai este si insula Madouri, cunoscuta ca si locul unde s-a nascut poetul Aristotelis Valariotis. A fost declarata muzeu in anul 1990, astazi apartinand nepotilor acestuia. Pentru oferte sejur in Lefkada va recomandam oferta Aerotrave.
            Cel mai mult va vor impresiona insa peisajele pe care le veti admira, mai ales ca asezarea geografica face ca plajele sa se imbine armonios cu muntele, creand o multime de faleze abrupte si unice la tot pasul.
            Vremea nu va reprezenta un impediment in calatoria dumneavaostra, mai ales in lunile de vara. Nu uitati sa imortalizati cat mai multe momente frumoase cu cei apropiati, dar si cu locurile pline de cultura si traditie din aceasta croaziera de vis!
            Daca in calatoria dumneavoastra veti avea prilejul sa faceti o croaziera a acestei insule, sa nu o ratati nicidecum! Veti avea parte de o experienta minunata si de neuitat. Veti termina cu bateriile incarcate pentru servici si veti pastra multe amintiri cu cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu